Επιλέξτε τη γλώσσα σας

210 6452133

697 1574383

ΚΥΡ. ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 11

ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 11471

ΑΡΧΕΙΟ

Λαθος η καθυστερημενη διαγνωση καρκινου

Τέτοιοι ισχυρισμοί ενδέχεται να εξαρτώνται από το αν ο γιατρός σας δεν σας παρέπεμψε σε κάποιο ειδικό παρά τα προφανή συμπτώματα, από το αν δεν πραγματοποίησε ή συνταγογράφησε βιοψία, από το εάν κλινικά δεν ανέλυσε σωστά τα συμπτώματά σας ή από το αν δεν πραγματοποίησε την κατάλληλη μαγνητική ή αξονική τομογραφία.

Τι αποζημιώσεις δικαιούται ένας ασθενής σε μια πλημμελή περίπτωση διάγνωσης καρκίνου;
Εάν ένας ασθενής μπορεί να αποδείξει ότι ένας γιατρός πραγματοποίησε μια λανθασμένη διάγνωση, ο ασθενής δικαιούται να ανακτήσει όλες τις βλάβες που σχετίζονται με αυτή την λανθασμένη διάγνωση.

Αυτές οι βλάβες θα περιλαμβάνουν τα πρόσθετα ιατρικά έξοδα που υπέστη ο ασθενής πριν από τη σωστή διάγνωση καθώς επίσης την οδύνη, τον πόνο και την ταλαιπωρία που υπέστη εξαιτίας της λανθασμένης διάγνωσης, συμπεριλαμβανομένων ζημιών για οποιεσδήποτε μόνιμες αναπηρίες και βλάβες που υπέστη ως αποτέλεσμα της λανθασμένης διάγνωσης.

Επιπλέον, εάν το προσδόκιμο ζωής του ασθενούς μειώθηκε λόγω της καθυστέρησης στην επίτευξη της σωστής διάγνωσης, ο ασθενής θα δικαιούτο επιπλέον αποζημίωση για την απώλεια της απόλαυσης της ζωής.

Εάν ένας ασθενής πεθάνει λόγω λανθασμένης ή καθυστερημένης διάγνωσης, οι οικείοι του / της μπορεί επίσης να είναι σε θέση να υποστηρίξουν μια αγωγή.

Παρακαλώ σημειώστε ότι υπάρχουν χρονικά όρια για την υποβολή της αξίωσης σας οπότε, αν σας απασχολεί κάποιο θέμα ιατρικού λάθους, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας και συζητείστε την περίπτωση σας, χωρίς καμία δέσμευση ή οικονομική υποχρέωση. Μπορείτε επίσης να ορίσετε μια συνάντηση μέσω της γραμματείας μας στο: +30 210 6452133

Για το πως αντιμετωπίζουμε σφαιρικά το ζήτημα της ιατρικής αμέλειας δείτε εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες γενικότερα για την λάθος ή καθυστερημένη διάγνωση δείτε εδώ.
Ειδικότερα για το ζήτημα των φαρμακευτικών λαθών δείτε εδώ.
Για το πως θα διεκδικήσετε αποζημίωση από κλινικές και νοσοκομεία, δείτε εδώ.

Για ιατρικά λάθη εγκυμοσύνης και μαιευτικής δείτε εδώ
Γενικότερα, για ιατρικά χειρουργικά σφάλματα δείτε εδώ.
Ειδικότερα για ιατρικά λάθη στην πλαστική χειρουργική δείτε εδώ.

Στατιστικές για τον καρκίνο στην Ελλάδα
Ο πιο συχνός καρκίνος στην Ελλάδα είναι ο καρκίνος του πνεύμονα (6.884 νέα κρούσματα και 6.434 θάνατοι το 2012), που προσβάλλει πιο συχνά τους άνδρες και ακολουθούν ο καρκίνος του μαστού (4.934 νέα κρούσματα και 2.138 θάνατοι), ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του προστάτη και ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης.

καρκινος στατιστικά ελλαδα

 

Search