Επιλέξτε τη γλώσσα σας

210 6452133

697 1574383

ΚΥΡ. ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 11

ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 11471

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ: Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Τα τελευταία χρόνια τα ιατρικά σφάλματα εμφανίζουν σημαντική αύξηση τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στη χώρα μας.

Καθίσταται πλέον αναγκαία η εξειδικευμένη αντιμετώπιση των συγκεκριμένων υποθέσεων αποζημίωσης για ιατρικό λάθος, που τις περισσότερες φορές δυστυχώς αφορούν είτε το θάνατο ασθενών, είτε την πρόκληση σοβαρότατων και μόνιμων βλαβών, που καθορίζουν επί τω χείρω τις συνθήκες διαβίωσης κατά το υπόλοιπο του βίου τους.

Τα ιατρικά λάθη που προκύπτουν τόσο κατά το στάδιο της διάγνωσης, όσο και αυτό των χειρουργικών πράξεων και επεμβάσεων, αποτελούν από τα πιο πολύπλοκα και πολυσύνθετα περιστατικά αμέλειας.  

Η αξιολόγηση των ιατρικών στοιχείων και δεδομένων και η νομική απαίτηση για αποζημίωση για ιατρικό λάθος δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στη νομική τους τεκμηρίωση, αλλά, κυρίως απαιτεί εμβάθυνση και ενασχόληση με σοβαρά ζητήματα της ιατρικής επιστήμης και δεοντολογίας.

Για τους λόγους αυτούς απαιτείται μια νομική εξειδίκευση στον τομέα αυτό για την επίλυση των ειδικών νομικών ζητημάτων που προκύπτουν από τις συγκεκριμένες υποθέσεις ιατρικής αμέλειας. Επιπλέον απαιτείται η συνδρομή εξειδικευμένων πραγματογνωμόνων (ιατρών, ιατροδικαστών), οι οποίοι θα αποφανθούν για την ορθότητα των υπό κρίση ιατρικών ενεργειών, σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και της ιατρικής δεοντολογίας, αλλά θα στηρίζουν την τεκμηρίωση της υποθέσεως ή θα την υποστηρίζουν επιστημονικά στα διάφορα στάδια της εξέλιξής της από το ερευνητικό – προανακριτικό στάδιο έως και το επίπεδο της εκδίκασης των.

Το γραφείο μας ασχολείται συστηματικά με το χειρισμό υποθέσεων ιατρικής αμέλειας επιτυγχάνοντας σημαντικά θετικά αποτελέσματα για τους εντολείς μας.

Για το λόγο αυτό συνεργάζεται με ένα ευρύτατο κύκλο πραγματογνωμόνων, των οποίων αξιοποιεί στα μέγιστα τις επιστημονικές τους γνώσεις, ώστε να επιτυγχάνεται η πλήρης ικανοποίηση των απαιτήσεων των εντολέων μας. Η ενασχόληση με τις υποθέσεις αυτές αφορά τόσο το ποινικό όσο και το αστικό επίπεδο, για ιατρικά λάθη που προκύπτουν τόσο σε ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία όσο και στα δημόσια αυτά.

NoWinNoPay

Όταν υπάρξει θέμα ιατρικού λάθους, στην πραγματικότητα θύμα καθίσταται όλος ο οικογενειακός περίγυρος, αφού όλοι βιώνουν τον πόνο, την αδυναμία, την απώλεια.

Λόγω της εμπειρίας μας στον χώρο γνωρίζουμε και τις σοβαρότητες οικονομικές συνέπειες, μια ιατρική αμέλεια μπορεί να επιφέρει στο θύμα της, αφού έχει να αντιμετωπίσει έκτακτα έξοδα νοσηλείας, περίθαλψης, διαβίωσης. Εμείς φροντίζουμε να μην το επιβαρύνουμε περισσότερο, να μην στερηθεί όμως, την βέλτιστη παροχή νομικών υπηρεσιών.

Ετσι, η αμοιβή μας καθορίζεται από το αποτέλεσμα της σχετικής υποθέσεως με τη σύναψη εργολαβικής συμφωνίας ανάμεσα στην δικηγορική εταιρία και τον εντολέα, χωρίς επιβαρύνσεις για τον πελάτη καθόλο το διάστημα της διεκδίκησης της αποζημίωσης:
Αυτό περιγράφεται από τον όρο: NoWinNoPay®

Η ιατρική αμέλεια εμφανίζεται με πολλές μορφές. Μπορεί να πρόκειται περί εσφαλμένης διάγνωσης ή μη διάγωνση (αδιάγνωστο πρόβλημα). Μπορεί να αφορά σφάλμα σε χειρουργική επέμβαση, ή εσφαλμένη σε θεραπευτική και φαρμακευτική αγωγή κλπ., αποτελεί, δηλαδή, εκδήλωση κάποιου σφάλματος στην διάρκεια της ιατρικής ενασχόλησης με το περιστατικό.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΜΕΛΕΙΑΣ

Image

Σημαντικό ρόλο στην δικαίωσή σας, σε περιπτώσεις ιατρικού σφάλματος, πάντα παίζει η συστηματική αντιμετώπιση του κάθε περιστατικού.Ετσι, για όσους αντιμετωπίζουν περιστατικά ιατρικής αμέλειας ή υποψιάζονται ότι έχουν υποστεί βλάβη από ιατρική πράξη, ετοιμάσαμε έναν κατάλογο βημάτων «για το τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ιατρικής αμέλειας», στον οποίο περιγράφουμε «βήμα-βήμα» τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε :


1. Κατά τον χρόνο που είστε στο νοσοκομείο ή την κλινική, υποβάλετε έγγραφη αίτηση να σας ενημερώσουν επίσημα για αυτό που σας ανησυχεί

2. Ζητείστε όπως έχετε νόμιμο δικαίωμα, να σας παραδοθεί αντίγραφο του πλήρη ιατρικού φακέλου σας, που να περιλαμβάνει όλες τις εξετάσεις, τα φύλλα νοσηλείας κλπ., που θα καταδείξει όλες τις ενέργεις που έγιναν και τον τρόπο με τον οποίο έγιναν και θα αποκαλύψει αυτές που έπρεπε να γίνουν ή δεν έγιναν.

3. Απευθυνθείτε αμέσως σε δικηγόρο εξειδικευμένο σε υποθέσεις ιατρικής αμέλειας, όπως οι δικηγόροι του γραφείου μας. Αυτοί θα μελετήσουν τον φάκελό σας και με ειδικούς πραγματογνώμονες θα σας συμβουλέψουν για την πορεία της υπόθεσής σας, σε συνεργασία με των εξειδικευμένων, ανά τομέα, πραγματο¬γνωμόνων.

Μετά την χωρίς καμμία υποχρέωση σας αξιολόγηση της υπόθεσής σας, οι δικηγόροι του γραφείου μας, θα μπορούν να σας δώσουν τη γνώμη τους ως προς το βάσιμο της υπόθεσής σας και τι θα μπορείτε να αναμένετε ως αποζημίωση σε περίπτωση που επιτύχετε στην αγωγή σας.

Η απόδειξή του ιατρικού λάθους είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Απαιτεί υψηλή εξειδίκευση και γνώση, την οποία εμείς σας παρέχουμε. Μαζί μας θα πετύχετε την τιμωρία των υπεύθυνων και την αποζημίωση που σας αξίζει για την ταλαιπωρία σας (ψυχική και σωματική) που προκάλεσαν αυτοί που εμπιστευτήκατε για το ιατρικό σας πρόβλημα και δεν εφάρμοσαν σωστά τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης.

Παρακαλώ σημειώστε ότι υπάρχουν χρονικά όρια για την υποβολή της αξίωσης σας οπότε, αν σας απασχολεί κάποιο θέμα ιατρικού λάθους, απευθυνθείτε άμεσα μαζί μας και συζητείστε την περίπτωση που σας απασχολεί, χωρίς καμία δέσμευση η οικονομική υποχρέωση. Μπορείτε επίσης να ορίσετε μια συνάντηση μέσω της γραμματείας μας στο: +30 210 6452133

Ειδικότερα για το ζήτημα της λάθος ή καθυστερημένης διάγνωσης δείτε εδώ.
Για το ζήτημα της λάθος ή καθυστερημένης διάγνωσης καρκίνου δείτε εδώ.
Για το πως θα διεκδικήσετε αποζημίωση από κλινικές και νοσοκομεία, δείτε εδώ.
Για το θέμα του φαρμακευτικού λάθους δείτε εδώ.

Για ιατρικά λάθη εγκυμοσύνης και μαιευτικής δείτε εδώ
Γενικότερα, για ιατρικά χειρουργικά σφάλματα δείτε εδώ.
Ειδικότερα για ιατρικά λάθη στην πλαστική χειρουργική, δείτε εδώ

Ενδεικτικές περιπτώσεις δημοσιότητας Υποθέσεων Ιατρικού Λάθους που το γραφείο μας διαχειρίζεται:

Image
Image

Επικοινωνήστε μαζί μας για αποτελεσματική νομική υποστήριξη

Search