Επιλέξτε τη γλώσσα σας

210 6452133

697 1574383

ΚΥΡ. ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 11

ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 11471

ΑΡΧΕΙΟ

Απαιτησεις Νοσοκομειακης Αμελειας στην Ελλαδα

Οι απαιτήσεις μπορούν να γίνουν προς κάποιο δημόσιο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή προς ιδιωτική κλινική ή νοσοκομειακό όμιλο.

Τύποι απαιτήσεων νοσοκομειακής αμέλειας
Κάθε απαίτηση νοσοκομειακού λάθους διαφέρει από ασθενή σε ασθενή, καθιστώντας το ένα κομμάτι μιας πρόκλησης για να καταλάβουμε τι συνιστά τεκμηριωμένο λόγο για την άσκηση προσφυγής κατά του νοσοκομείου. Στον Λάγγας, Σκαρογιάννης και Συνεργάτες, αναλαμβάνουμε τακτικά αγωγές ιατρικής αμέλειας και μερικά από τα πιο συνηθισμένα θέματα που μας απασχολούν είναι τα παρακάτω είδη αξιώσεων:

Νοσοκομειακές λοιμώξεις,
Αμέλεια ή καθυστέρηση στη θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση
Λανθασμένη διάγνωση ή αδυναμία διάγνωσης και θεραπείας
Λανθασμένο φάρμακο
Εσφαλμένη διαδικασία περίθαλψης
Χειρουργική αμέλεια
Λάθη από το νοσηλευτικό προσωπικό
Αμέλεια σε επείγοντα περιστατικά

Παρότι αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες αξιώσεις περί αμελείας νοσηλείας που αντιμετωπίζουμε για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, μπορεί να προκύψουν και άλλες καταστάσεις που δημιουργούν αιτία για αξίωση κατά ενός νοσοκομείου. Αν δεν είστε σίγουροι εάν έχετε βάσιμο λόγο αποζημίωσης λόγω ιατρικού σφάλματος, η νομική μας ομάδα είναι διαθέσιμη για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τα επόμενα βήματα.

Συχνά η απαίτηση απευθύνεται τόσο προς το προσωπικό όσο και στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Όλα τα ιδρύματα είναι ασφαλισμένα και έτσι η ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει την αποζημίωση του θύματος.

Η προσφυγή σε ένα νοσοκομείο για οποιοδήποτε από τα θέματα που αναφέρονται παραπάνω μπορεί να φαίνεται ανυπέρβλητη, δεδομένου του μεγέθους του ιδρύματος. Επίσης δεν είναι πάντα εύκολο να αποκτήσετε τις πληροφορίες που εσείς και οι αγαπημένοι σας χρειάζεσθε για να καταλάβετε τι πράγματι συνέβη.

Εμείς όχι μόνο αγωνιζόμαστε για να λάβουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας, αλλά και για να εξασφαλίσουμε την αποζημίωση που χρειάζεστε για να αποκαταστήσετε οικονομικά εσάς και την οικογένειά σας. Η αποζημίωση για νοσοκομειακές λοιμώξεις, λανθασμένη νοσοκομειακή περίθαλψη, εσφαλμένη διάγνωση ή καθυστερημένη νοσοκομειακή διάγνωση ή οποιοδήποτε άλλο είδος ιατρικής αμέλειας μπορεί να περιλαμβάνει οποιοδήποτε από τα ακόλουθα:

Ψυχική Οδύνη
Πληρωμή για θεραπείες
Απώλεια εισοδήματος
Απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό ή εξωτερική φροντίδα
Ψυχολογικές βλάβες

Παρακαλώ σημειώστε ότι υπάρχουν χρονικά όρια για την υποβολή της αξίωσης σας οπότε, αν σας απασχολεί κάποιο θέμα ιατρικού λάθους, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας και συζητείστε την περίπτωση που σας απασχολεί, χωρίς καμία δέσμευση ή οικονομική υποχρέωση. Μπορείτε επίσης να ορίσετε μια συνάντηση μέσω της γραμματείας μας στο: +30 210 6452133
Για περισσότερες πληροφορίες γενικότερα για την λάθος ή καθυστερημένη διάγνωση δείτε εδώ.
Για το πως αντιμετωπίζουμε σφαιρικά το ζήτημα της ιατρικής αμέλειας δείτε εδώ.
Ειδικότερα για το ζήτημα των φαρμακευτικών λαθών δείτε εδώ.

Για το ζήτημα της λάθος ή καθυστερημένης διάγνωσης καρκίνου δείτε εδώ.
Για ιατρικά λάθη εγκυμοσύνης και μαιευτικής δείτε εδώ
Γενικότερα, για ιατρικά χειρουργικά σφάλματα δείτε εδώ.
Ειδικότερα για ιατρικά λάθη στην πλαστική χειρουργική δείτε εδώ

Search