Επιλέξτε τη γλώσσα σας

210 6452133

697 1574383

ΚΥΡ. ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 11

ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 11471

ΑΡΧΕΙΟ

Φαρμακευτικα λαθη: περιπτωσεις διεκδικησης αποζημιωσης

Σύμφωνα με διεθνή στοιχεία, το πιο συνηθισμένο σφάλμα που είχε θανάσιμο αποτέλεσμα ήταν η χορήγηση ακατάλληλης δόσης φαρμάκου. Αυτές οι περιπτώσεις αντιπροσώπευαν το 41% των θανατηφόρων σφαλμάτων φαρμάκων, ενώ η χορήγηση του λάθους φαρμάκου ή η χρήση ενός ακατάλληλου τύπου χορήγησης είχε ως αποτέλεσμα το 16% των σφαλμάτων φαρμακευτικής αγωγής.

Πρόληψη φαρμακευτικών σφαλμάτων
Είναι σημαντικό για τους ασθενείς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε ό, τι τους λέει ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός τους για το φάρμακο που λαμβάνουν, τη σωστή δοσολογία και τυχόν επικίνδυνες παρενέργειες. Ένας ασθενής πρέπει να κάνει ερωτήσεις εάν υπάρχει κάποια πτυχή των οδηγιών που δεν καταλαβαίνει.

Οι ασθενείς θα πρέπει να ενημερώσουν τους γιατρούς για τα ονόματα όλων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, των φαρμάκων χωρίς συνταγή και των συμπληρωμάτων βοτάνων, βιταμινών ή γενικά διατροφής που λαμβάνουν για να αποφευχθούν δυνητικά επικίνδυνες αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμακευτικών προϊόντων.

Μπορείτε να αποζημιωθείτε για βλάβη της υγείας σας από φαρμακευτικό λάθος;
Μια κακή αντίδραση σε ένα φάρμακο δεν είναι απαραίτητα ένα φαρμακευτικό λάθος. Αντ 'αυτού, το σφάλμα πρέπει να μπορούσε να αποφευχθεί ώστε να μπορεί να ασκηθεί προσφυγή. Ένα φαρμακευτικό σφάλμα πρέπει επίσης να είναι η πραγματική και εγγύς αιτία μιας πραγματικής βλάβης που πρέπει να ασκηθεί. Ένας ασθενής δεν μπορεί να ασκήσει αγωγή για φαρμακευτικό λάθος που δεν έχει ως αποτέλεσμα πραγματική βλάβη.

Οι γιατροί πρέπει να κατανοούν τις συνθήκες των ασθενών τους, προκειμένου να αποφεύγονται επιπλοκές ή επικίνδυνες αλληλεπιδράσεις φαρμάκων. Ένας γιατρός έχει καθήκον να συμβουλεύει έναν ασθενή για τυχόν κινδύνους του φαρμάκου, ώστε να μπορεί να ληφθεί τεκμηριωμένη απόφαση.

Όταν ένας γιατρός δεν προειδοποιεί έναν ασθενή, αυτός ή αυτή θα φέρει την ευθύνη για το σφάλμα. Ομοίως, ένας γιατρός μπορεί επίσης να θεωρηθεί υπεύθυνος για τη συνταγογράφηση εσφαλμένου φαρμάκου, για συνταγογράφηση λάθος δόσης ή παράληψης να λάβει υπόψιν του ότι ένας ασθενής έχει μια αλλεργία σε ένα συστατικό του φαρμάκου.

Ένας ασθενής που υποφέρει από βλάβη από ένα φαρμακευτικό σφάλμα μπορεί επίσης να κινήσει μια υπόθεση ιατρικής αμέλειας εναντίον νοσοκόμου, φαρμακοποιού ή νοσοκομείου που κάνει λάθος στη εκτέλεση της συνταγής του φαρμάκου. Όταν ένας φαρμακοποιός δίνει λανθασμένες οδηγίες σε έναν ασθενή, διανέμει λάθος φάρμακο ή αναμιγνύει φάρμακα που δεν πρέπει να αναμειγνύονται, αυτός ή αυτή μπορεί επίσης να θεωρηθεί υπεύθυνος.

Μεταξύ των ζημιών που μπορεί να αποκαταστήσει ένας ενάγων είναι τα παρελθόντα και τα μελλοντικά ιατρικά έξοδα, τα χαμένα κέρδη, η οδύνη και ο πόνος. Εάν ένας ασθενής πεθάνει λόγω φαρμακευτικού σφάλματος, οι οικείοι του / της μπορεί επίσης να είναι σε θέση να υποστηρίξουν μια αγωγή.

Παρακαλώ σημειώστε ότι υπάρχουν χρονικά όρια για την υποβολή της αξίωσης σας οπότε, αν σας απασχολεί κάποιο θέμα ιατρικού λάθους, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας και συζητείστε την περίπτωση που σας απασχολεί, χωρίς καμία δέσμευση ή οικονομική υποχρέωση. Μπορείτε επίσης να ορίσετε μια συνάντηση μέσω της γραμματείας μας στο: +30 210 6452133

Για περισσότερες πληροφορίες για το πως αντιμετωπίζουμε σφαιρικά το ζήτημα της ιατρικής αμέλειας δείτε εδώ.
Ειδικότερα για το ζήτημα της λάθος ή καθυστερημένης διάγνωσης δείτε εδώ.
Για το ζήτημα της λάθος ή καθυστερημένης διάγνωσης καρκίνου δείτε εδώ.
Για το πως θα διεκδικήσετε αποζημίωση από κλινικές και νοσοκομεία, δείτε εδώ.

Για ιατρικά λάθη εγκυμοσύνης και μαιευτικής δείτε εδώ
Γενικότερα, για ιατρικά χειρουργικά σφάλματα δείτε εδώ.
Ειδικότερα για ιατρικά λάθη στην πλαστική χειρουργική δείτε εδώ

Search